Sunday, December 21, 2014

Μακεδονική Πάπρικα !!


Μακεδονική Πάπρικα  !!


Και ακόμη μια συνταγή  με δικη μου τεχνική !!

Βασισμένος  σε συνταγές που βρήκα στο ίντερνετ ακολούθησα σχεδόν σε διαφορες αναλογίες  τα υλικά για την μακεδονική πάπρικα με την χρήση βασικα  της ζυγαριάς για υπολογισμό του βάρους των υλικών.



Ετσι , τοποθετώντας το μούλτι πάνω  στην ηλεκτρονική ζυγαριά ξεκίνησα βάζοντας  πρώτα το τυρί. Στν συγκεκριμένη   περίπτωση έβαλα νηστίσιμο τυρί περίπου 80 γραμμάρια   (έναντι 40 που έλεγε η αρχική συνταγή) περίπου 40 γραμμάρια λάδι (μονό που είχα διαθέσιμο αραβοσιτέλαιο  αντι  για ελαιόλαδο ) περίπου 30 γραμαρια ξύδι (αυτό δεν αναφέρονταν στην συνταγή ) 



Πέρα από την συνταγή  αυτή την φορά (ηταν η πέμπτη φορά ) πρόσθεσα και πράσο που το ψιλοέκοψα με το χέρι.

Στην δοκιμή αυτή  αντί για το μούλτι χρησιμοποίησα το μπλέντερ . Σε αντίθεση με το μουλτι που το χτυπούσε ολο , στο μπλέντερ το τυρί δεν χτυπήθηκε τόσο καλά οπότε πρόσθεσα λίγο παραπάνω  λάδι. Μετα προσθεσα  1 κουτάκι πάστα ντομάτας των 250 γρ και στο τέλος  για να χτυπηθει  καλύτερα λίγο κρυο νερό.
Και πολλές φορές  γύρισα  το μπλέντερ οριζόντια  για να χτυπηθεί  το μείγμα καλύτερα.


Και στο τέλος  το αποτέλεσμα  ήταν το ακόλουθο !




Παρολο που  η σάλτσα   ήταν κάπως ‘αραιή’ και είχε ποιο ανοιχτό χρώμα η γεύση της ήταν πολύ καλή.  Το μονο  που προσθεσα στο τέλος ηταν  η μουστάρδα αλλα δεν προσθεσα ρίγανη που ήθελε η συνταγή ….



Κηπουρου !!!!

Η κηπουρού είναι απο τις αγαπημένες μου σαλάτες.

 Μέχρι τώρα αγόραζα σαλάτες  απο τα σούπερ μάρκετ  ,αν και ήξερα οτι η κατασκευή της  είναι σχετικά εύκολη.

Η καλύτερη  μάρκα είναι  αυτη της Αμβροσίας που   παράγεται  στην Σινδο Θεσσαλονίκης .

Παρατήρησα ακομη  ότι η ίδια εταιρία παράγει  και την σαλάτα που πουλάει  ένα γνωστό   γερμανικό υπερμαρκετ με την ιδια σχεδοιν ποιότητα  αν και από εχει λιγότερη μαγιονέζα  από ότι  η κλασική της Αμβροσίας.

Αν και βρήκα συνταγή σε μια  σελιδα , στην παρακάτω   κατασκευή ακολούθησα δικό μου τρόπο !







Στην φωτογραφία  βλεπετε  το μείγμα των λαχανικών παυ έβαλα : καρώτο σέλινο ρεπάνι μεγάλο και πράσο ψιλοκομμένο  , με τυχαία αναλογία υλικών .

Για ακόμη καλύτερα , εν σχεση με τις προηγούμενες  δοκιμές μου (άλλες δυο ) , άφησα  τα λαχανικά να κάτσουν  περίπου 2 ώρες  κατω από ζεστό αέρα  ετσι ώστε  να φύγει η υγρασία τους. Την πρώτη φορα που δοκίμασα τα ανακάτεψα με την μαγιονέζα αμέσως  μόλις τα άλεσα στον τρίφτη  , την δεύτερη φορά τα χτύπησα στο μπλέντερ τα άφησα περίπου 1 ώρα  κάτω από τον ζεστό αέρα  του air-conditioner . Παρολ αυτά  ολη η υγρασία τους και αυτή την φορά δεν εφυγε  ! Και στο τέλος    ανακάτεψα  με λίγο ξύδι όπως έγραφαν οι συνταγές
  
Τα υλικά ηταν περίπου ½ του κιλού σε βάρος








Μετά  πρόσθεσα  μαγιονέζα  και  στραγγιστό γιαούρτι και λίγη μουστάρδα   και το ανακάτεψα καλά
Το αποτέλεσμα ηταν μια τελεια κηπουρού !


Δοκιμαστε το !